Cred că oamenii se pot lăsa de băutură (alcoolică), de droguri sau de jocuri de noroc dacă vor/doresc să primească ajutorul potrivit şi dacă se angajează cu toată fiinţa şi efortul lor să se elibereze din obişnuinţele dependenţei. Cred că fiecare dependent are şanse de recuperare, că poate spera la o viaţă mai frumoasă. Cred în familii reunite şi puternice, în care dragostea, comunicarea şi buna relaţionare au risipit mânia şi neiubirea, certurile şi disperarea. Cred în liniştea şi bucuria de după furtună. Pentru că pe toate acestea le-am văzut şi le mai văd şi acum la cei care şi-au învins dependenţa, la cei care şi-au recuperat fiinţa şi familiile. Dacă şi tu crezi în recuperarea din dependenţă şi dacă încă mai visezi la un pic de cer senin şi de căldură în inima şi-n viaţa ta atunci vino să vorbim despre cum facem să le poţi avea. Eu şi alţii care au reuşit credem că se poate.

Alexandru Leşcău,
psiholog clinician şi psihoterapeut

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Consilierea psihologică în cazul dependenţei de alcool, droguri, jocuri de noroc:

  • oferă persoanelor consiliate informaţii utile despre dependenţă şi îndrumare către forme de tratament specializat;
  • ajută la conştientizarea şi acceptarea diverselor aspecte de viaţă afectate de dependenţă (sănătate, familie, planul profesional, etc.);
  • ajută persoana să aleagă o formă de tratament pentru dependenţa sa;
  • ajută persoana consiliată să dezvolte motivaţie pentru începerea şi menţinerea unei forme de tratament împotriva dependenţei;
  • ajută persoana consiliată să menţină un stil de viaţă sănătos şi echilibrat.



Alexandru Leşcău - psiholog clinician, consilier in dependenta de alcool, droguri, jocuri de noroc. Consiliere telefonica sau online pe skype.

Consilierea familiei în dependenţa de alcool, droguri sau jocuri de noroc:

Este o discuţie confidenţială între membrii familiei şi un consilier specializat în tratamentul dependenţei de alcool/alcoolism. Se discuta în mod special despre istoricul şi comportamentul asociat dependenţei, dar mai ales despre modalităţile de tratament ale dependenţei.

Se discută despre cum poate proceda familia pentru a ajuta o persoană dependentă să accepte tratament pentru dependenţa sa.

Uneori şi membrii familiei ar fi bine să facă anumite schimbări în atitudinea şi comportamentul faţă de persoana dependentă, pentru ca aceasta să urmeze mai repede un tratament sau pentru a menţine mai uşor abstinenţa. În acest sens, şedinţele de consiliere familială ajută membrii familiei să conştientizeze care sunt comportamentele care favorizează recăderea (reluarea consumului) și care sunt comportamentele care favorizează abstinența.

Consilierul este de obicei un psiholog specializat in consiliere, care intervine cu mijloace specifice psihologice, în scopul de a optimiza, stimula autocunoaşterea şi dezvoltarea personală şi de a preveni anumite probleme emotionale, cognitive şi de comportament.

Distribuie pe:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn