Nevoia noastră cea mai importantă.
În cele din urmă ne redefinim credințele și felul de a percepe și înțelege lumea până în punctul în care ne dăm seama că cea mai importantă nevoie a noastră este de a înțelege care este voia lui Dumnezeu în ceea ce ne privește și puterea de a pune acea voință în practică.

Când am început să participăm la grupurile AA/NA, toți am avut tot felul de idei și concepții despre nevoile noastre. Unii dintre noi credeam că împlinirea vine prin a avea ceva, a poseda ceva. Credeam că recuperarea este o cale negreșită către un succes de invidiat. Însă recuperarea nu înseamnă (neapărat) succes, poziție socială mai bună, rang sau rating mai mare. Astăzi suntem convinși că pentru recuperarea noastră cea mai importantă nevoie este una spirituală și se referă la nevoia de bună ghidare și aplomb.

Cel mai mare rău făcut nouă de către propria dependență a fost răul făcut propriei spiritualități. Motivația cea mai puternică era dictată de propria noastră boală: să facem rost, să bem, să consumăm și să găsim căi și motive ca să consumăm mai mult, mai des și mai ușor. Înrobiți de către nevoia imperioasă de drog, viețile noastre erau lipsite de sens și relaționare cu ceilalți. Eram spiritualicește faliți.

Mai devreme sau mai târziu, realizăm că cea mai importantă nevoie în procesul de recuperare este de a cunoaște voia lui Dumnezeu pentru noi și să avem aplombul de a pune în practică această voință. În voia lui Dumnezeu pentru noi găsim libertatea de a fi noi înșine. (...)

Doar pentru azi: voi căuta să-mi împlinesc cea mai importantă nevoie a mea: o relație călăuzitoare cu Dumnezeu, așa cum îl înțeleg eu.

Doar pentru astăzi, gândurile mele sunt îndreptate către recuperare mea, trăind și bucurându-mă de viață fără să consum droguri.
Doar pentru astăzi, voi avea încredere în cineva din NA care crede în mine și care vrea să mă ajute în procesul meu de recuperare.
Doar pentru astăzi, voi avea un program. O să mă străduiesc să-l urmez cât mai bine.
Doar pentru azi, cu sprijinul NA, am să încerc să dobândesc o perspectivă mai bună asupra vieții mele.
Doar pentru azi, voi fi fără teamă. Gândurile mele sunt îndreptate către noii mei prieteni și camarazi, care nu mai consumă și care au găsit un nou mod de viață. Atâta timp cât urmez și eu această cale, nu am de ce a mă teme.

Traducere și adaptare din cartea Doar pentru azi, pentru 3 ianuarie (Just for today, Narcotics Anonymous) 
Alexandru Leșcău

Distribuie pe:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn