Respiră adânc și vorbește cu Dumnezeu.

Uneori când ne rugăm, un lucru remarcabil se petrece: găsim sensul, rostul, căile și energiile să facem lucruri mai presus de capacitățile noastre.

Să facem față micilor neplăceri, limitări și frustrări cotidiene este uneori cea mai dificilă abilitate pe care trebuie să o învățăm pe parcursul recuperării. Ne confruntăm cu mari sau mici inconveniente în fiecare zi. De la desfăcutul nodurilor încurcate de la pantofii copiilor, până la a sta cu orele la rând la magazin; zilele noastre sunt presărate cu dificultăți cu care, vrând nevrând, trebuie să învățăm să ne descurcăm. (...)

De fiecare dată când viața ne încurcă planurile și ne face să ne abatem de la ceea ne-am propus, putem pur și simplu să respirăm adânc și să vorbim cu Dumnezeu, așa cum îl înțelege fiecare. Știind că putem dobândi mai multă răbdare, îngăduință sau ceea ce avem nevoie de la Dumnezeu, ne regăsim peste timp făcând față mai bine greutăților vieții și puțin mai zâmbitori.

Doar pentru azi: Voi respira adânc și voi vorbi cu Dumnezeu oricând mă simt împovărat.

Doar pentru astăzi, gândurile mele sunt îndreptate către recuperare mea, trăind și bucurându-mă de viață fără să consum droguri.
Doar pentru astăzi, voi avea încredere în cineva din NA care crede în mine și care vrea să mă ajute în procesul meu de recuperare.
Doar pentru astăzi, voi avea un program. O să mă străduiesc să-l urmez cât mai bine.
Doar pentru azi, cu sprijinul NA, am să încerc să dobândesc o perspectivă mai bună asupra vieții mele.
Doar pentru azi, voi fi fără teamă. Gândurile mele sunt îndreptate către noii mei prieteni și camarazi, care nu mai consumă și care au găsit un nou mod de viață. Atâta timp cât urmez și eu această cale, nu am de ce a mă teme.

Traducere și adaptare din cartea Doar pentru azi, pentru ziua de 2 ianuarie (Just for today, Narcotics Anonymous) 
Alexandru Leșcău

Distribuie pe:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn