www.dependenta.ro

Dependenta Forum
It is currently Thu Sep 09, 2010 3:36 am

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Drogurile distrug tot!
PostPosted: Wed Feb 24, 2010 1:05 pm 
Vizitator

buna, as vrea sa impartasesc si eu povestea mea...poate cuiva ii va fi de folos.... Intotdeauna am fost o fata cuminte,
si ft buna la scoala...pana cand l am intalnit pe x. la inceput a fost totul ok...cu toate ca auzeam mereu ca se drogheaza...el ma linistea spunandu mi ca de fapt tovarasii lui vor sa stea cu mine.pana intr o zi cand am discutat cu el si l am rugat sa mi zica adevarul....atunci mi a recunoscut...era adevarat! se droga cu heroina! pe vremea aia nu stiam mai nimic despre droguri si am facut imensa greseala sa raman langa el, crezand ca l pot ajuta sa se lase. am zis ca daca vede ca are langa el o persoana care l iubeste si care i pasa...o sa vada ca nu trebuie sa se omoare ...se droga de cateva luni, si el mereu imi zicea ca nu i dependent! auzeam in fiecare zi ca o sa se lase , ca e ultima oara...si vroiam sa l cred, pt ca l iubeam din tot sufletul, si nu vroiam sa concep ca omul pe care l adoram se distruge singur!a trecut timpul...si el a plecat din tara ca sa se lase. dupa 3 luni m am dus si eu dupa el, foarte fericita ca a reusit in sfarsit! dar bucuria mea nu a tinut , caci ne am intors acasa, si acolo din nou..a inceput calvarul! am stat langa el tot timpul, am incercat sa l ajut, sa i arat ca e deosebit, ca nu trebuie sa faca asta...dar mereu ma loveam de un zid...Mai nou..au aparut astea legale, si atunci kiar ca a inceput cosmarul. Am zis ca poate o sa l inteleg daca o sa fac si eu ca el, si ca o sa vada cat de mult il iubesc, asa ca m am injectat si eu...cu magic..si am inceput asa cateva saptamani....deja ai mei erau disperati..nu stiau c sa mai faca...eu am plecat de acasa ca sa stau cu el...mi am sacrificat multe lucruri, mi am sacrificat familia pt el...am renuntat la tot ce se putea renunta pt iubirea mea....dar nu stiam ca de fapt iubeam de una singura...eu din fericire am fost salvata de mama, care m a luat la ea...caci eu stateam cu bunicii....si mama in alta tara..eu sunt bine, dar problema mea este el, de el m am desp pt ca am vaz ca nu ma iubea si ca mereu m a folosit.asta nu inseamna ca eu nu l mai iubesc, il ador din tot sufletul si nu stiu ce sa mai fac pt el, ca stiu ca in ritumul asta o sa moara....

fetelor, va dau un sfat! cand auziti ca se drogheaza fugiti cat mai departe!!!! nu o sa l skimbati niciodata, dar din pacate o sa va skimbe el pe voi...!

Profile  

Post subject: Re: Drogurile distrug tot!
PostPosted: Mon Mar 08, 2010 8:03 pm 
Vizitator

Sunt baiat ma droghez.Si eu mi-am pierdut persoana iubita din cauza drogurilor :( si inteleg ce este in sufletul tau.

Profile  

PostPosted: Wed Apr 28, 2010 2:47 pm 
Veteran

Pot spune ca inteleg ce este in sufletul tau pentru ca si eu am langa mine o persoana care ma iubeste si ma sustine. Stiu ce inseamna sa vrei sa discuti cu el si tot ce primesti ca raspuns sa fie: "asta sunt, nu ma pot abtine", dar in acelasi timp pot sa te asigur ca oricat de rea ai vedea tu situatia, mereu exista o sansa. Dragostea adevarata atunci iese la iveala, cand ai cel mai mult nevoie de ea, banuiesc ca sunteti tineri si inca nu v-ati dat seama ce se intampla cu voi, dar nu te supara ca-ti zic, nu trebuia sa incerci si tu sa tragi, asa mai rau ai facut si i-ai demonstrat lui ca poate face ce vrea cu tine, nu asta e solutia.

Daca zici ca inca iti mai pasa de el, dute si vorbeste cu parinti lui, spune-le adevarul, chiar daca el va fi suparat pe tine o perioada, ii va trece te asigur, sunt singuri oameni din lume care il pot ajuta pentru inceput si apoi daca ajunge pe maini bune si cu un tratament sustinut iti garantez ca va incepe sa se schimbe. Nu este usor acest drum, asa ca gandeste-te bine cat de mult il iubesti si daca vrei sa te mai amesteci in viata lui, dar sa nu te apuci de treaba si apoi sa-l lasi balta pentru ca il vei distruge de tot, va simti ca nu este capabil sa duca nimic la sfarsit si odata ajuns in aceasta situatia va merge mai mult in jos.

Nu te baza pe vointa lui, nu pe vointa trebuie sa va axati oameni buni, ci pe un tratament psihoterapeutic sustinut de sedinte saptamanale la un psiholog specializat in domeniu, apoi trebuie gasita o activitate care sa-i umple cat mai mult ziua, daca aveti rude la tara, trimite-l acolo, sa stea toata ziua pe camp si sa dea cu sapa, sa mute un morman de pietre dintr-un colt in altul si iti garantez ca la sfarsitul zilei nu va dori altceva decat sa se odihneasca si sa aiba pe cineva langa el care sa-l asculte!

Sfatul tau de la sfarsit nu e bun, nu este o solutie sa abandonati persoanele dragi care se drogheaza, sa stiti ca si asta este o boala ca multe altele, dar din pacate inca nu exista niste pastile care sa le iei si sa-ti treaca in cateva zile, tratamentul pentru dependenta dureaza ani buni si cel mai important medicament este sa ai langa tine pe cineva care te iubeste si care te sustine, care nu te obliga sa-ti justifici fiecare alegere facuta, un drogat nu poate sa faca acest lucru pentru ca de multe ori dependenta si /sau sevrajul aleg pentru el, nu renuntati la ei pentru ca au nevoie de voi, chiar daca nu stiu sa va arate asta, familia si persoanele dragi sau apropiate sunt cel mai important lucru din tratamentul unui dependent !

Niciodata nu este prea tarziu sa-ti schimbi viata, succes tuturor !

Profile  

PostPosted: Mon May 03, 2010 3:55 pm 
Membru

Salut, tuturor!
Chiar daca lucrez de vreo 15 ani in domeniu m-a impresionat si aceasta "poveste adevarata".
Tuturor fetelor si femeilor care sunt intr-o situatie asemanatoare le recomand cu caldura cartea
"Femei care iubesc prea mult", de Robin Norwood, Editura Amaltea. O gasiti in librarii dar si pe net. Si nu strica nici baietilor sa o citeasca. Veti intelege mai bine jocul dintre dependenta si co-dependenta, dintre "victima" si "salvator"... Si ce are de facut fiecare daca vrea sa-i fie mai bine.
Si mai pot sa va recomand Eseul de pe site-ul "Asezamantului Nazaret" - www.asezamantulnazaret.cabanova.ro (in dreapta in lista de meniu..)
"Sa nu uiti niciodata ca persoana cea mai importanta in viata ta esti tu!"

Toate cele bune,

Dr. Lux
Crucea Albastra

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC