www.dependenta.ro

Dependenta Forum
It is currently Thu Sep 09, 2010 3:07 am

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 72 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Discursul mental!
PostPosted: Wed Jul 28, 2010 7:00 am 
Veteran

O,ce rugaciune frumoasa,Tudor!Iti da puterea de a mai face un pas,inca 24 de ore,spre drumul sinelui tau!Ma gandesc de multe ori ca problemele pe care le-am avut si le avem ne sunt date cumva de Dumnezeu din dragostea Lui,pentru a ne ajuta sa ne redescoperim,sa fim mai profunzi,e ca o alchimie ce dintr-un metal banal face aur curat.E doar o reflectie personala,nu un autodiscurs teologic.
Iti multumesc ca inca mai postezi aici,si,te rog,daca mai ai ceva rugaciuni in tolba da-mi si mie cateva.A,si inca ceva,nu am inteles cum e cu adresa de mail pe privat.O zi senina si fara alcool!

Profile  

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 9:09 am 
Veteran

Rugăciunea Sfântului Francisc

Doamne, fă-ne uneltele păcii Tale,
unde este ură, învredniceşte-ne să semănăm iubire;
unde este nedreptate, iertare;
unde este discordie, unitate;
unde este neîncredere, credinţă;
unde este disperare, speranţă;
unde este întuneric, lumină;
unde este tristeţe, bucurie.
Încuviinţează să nu căutam prea mult,
nu să fim mângâiaţi, ci să mângâiem,
nu să fim înţeleşi, ci să înţelegem,
nu să fim iubitori, ci să iubim.
Pentru că atunci când dăm, primim;
atunci când iertăm, suntem iertaţi
şi atunci când murim, ne naştem pentru viaţa veşnică.

- rugăciune atribuită Sfântului Francisc ¬-

Programul de 24 de ore al

„La trezire dimineaţa, ne gândim la cele douăzeci şi patru de ore care ne stau în faţă. Reflectăm la planurile pentru ziua respectivă. Înainte să începem , îi cerem lui Dumnezeu să ne dirijeze gândurile şi mai ales să ne elimine autocompătimirea, lipsa de onestitate şi interesele egoiste. În aceste condiţii, ne putem utiliza facultăţile mintale cu încredere, pentru că, în cele din urmă, Dumnezeu ne-a dat creierul ca să ne folosim de el. Intelectul nostru se află pe un plan superior, atunci când gândirea noastră va fi lipsită de justificări false.
Când ne gândim la ziua care începe, se întâmpla uneori să nu ştim în ce direcţie să o luam. Atunci îi cerem lui Dumnezeu inspiraţie, intuiţie sau o decizie. Ne relaxăm şi rămânem calmi. Nu ne zbuciumăm. Vom fi surprinşi deseori să vedem cât de uşor vom găsi răspunsurile după ce vom exersa, pentru un timp, acest exerciţiu spiritual. Ceea ce era doar o bănuială sau o inspiraţie ocazională treptat devine o deprindere mintală. Fiind încă lipsiţi de experienţă şi la începutul contactului conştient cu Dumnezeu, nu va însemna că vom fi inspiraţi tot timpul. Vom plăti pentru această prezumţie prin diferite acţiuni şi idei absurde. Cu toate acestea vom descoperi că pe măsură ce timpul trece, gândirea noastră vor fi tot mai inspirată, şi ca vom putea să ne bazăm pe ea.
În timpul zilei, ne oprim când ne simţim agitaţi sau pătrunşi de îndoieli şi îi cerem lui Dumnezeu îndrumare pentru gândul sau acţiunea necesară. Ne străduim constant să ţinem minte ca noi nu mai suntem dirijorii spectacolului, spunându-ne în sinea noastră cu smerenie: „ Facă-se voia Ta, nu a mea!”
Seara înainte de culcare ne analizam constructiv ziua care a trecut. Am fost cumva indignaţi, egoişti, lipsiţi de onestitate sau speriaţi? Trebuie să ne cerem scuze? Am ţinut ceva în noi ce trebuia discutat cu o altă persoană? Am fost binevoitori şi iubitori? Ce am fi putut face mai bine? Ne-am gândit doar la noi cea mai mare parte din timp? Sau ne-am gândit la ce să facem pentru alţii, la ce am mai putea adăuga la viaţa noastră? Dar trebuie să avem grija să nu cădem în îngrijorare, remuşcare sau reflecţie morbidă, pentru că asta ne diminuează utilitatea noastră faţă de alţii. După ce ne facem analiza, îi cerem iertarea lui Dumnezeu şi îl întrebăm ce masuri corective să luăm”

Toleranţa

Cea mai scumpă calitate pe care o poate avea o fiinţă umană este toleranţa……Este o viziune care ne lasă să vedem lucrurile din perspectiva altuia……Este generozitatea care acordă altora dreptul la propriile opinii şi propriile caracteristici………Este măreţia care ne permite să-i lăsam pe alţii să fie fericiţi în felul lor caracteristic şi nu al nostru.

Profile  

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 10:10 pm 
Veteran

Salut tuturor,

Nu am mai postat dar v-am urmarit frecvent.
Ce pot sa spun. Am avut perioade de consum frecvent, pauze si recaderi.
V-am pomenit mult. Fundul sacului, cercul ma las nu ma las, dorinta sincera de a nu mai bea. Cat adevar.
Dupa cate-o o betie merg trist pe strada si invidez oamenii care nu beau. Sunt liberi. Simt ca am un suflet brazdat de cicatrice incatusat intr- o puscarie a unei mintii obsesive.
Incerc sa ma las, fara sa mai fac promisiuni.

Salut Brad,
Citeste acest forum. O sa afli multe. Visul in care bei, se numeste betia uscata. E normal.
E bine ca ai o prietana care te incurajeaza/cenzureaza, insa schibarea trebuie sa o faci pentru tine.
Extraveralul da dependenta, dar in sevraj e bun. Apoi scazi progresiv dozele.

Bafta

Profile  

PostPosted: Thu Jul 29, 2010 8:23 am 
Veteran

Iti multumesc,Doru,pentru rugaciunea Sf Francisc si,mai ales,pentru acel program de 24 de ore.Cred ca,daca e luat in serios,poate fi foarte util si poate da consistenta unei vieti altminteri lipsita de coerenta si anarhica cum este a mea acum.Am observat ca alcoolul a facut din mine o persoana egoista si singura si cred ca aplecarea catre ceilalti poate fi o solutie pentru rezolvarea acestei dileme existentiale.Iarasi tendinta mea catre autocompatimire,ganduri morbide si abandonare de sine,o pot contracara prin acest program,si,cu voia Domnului,pot inlocui acest pagubos discurs mental(titlul topicului nostru,nu-i asa?)cu un altul,mai tonic,mai vioi,mai optimist.
Tudor,iti multumesc pentru sfaturi si ganduri.Am trecut de la 4 extraverale la 2,caci nu ma mai simt atat de agitat ca la inceput,cand nu mai puteam respira sau sta culcat pe pat.Si,in timp sper sa renunt definitiv,si cu siguranta ca asa va fi.Si eu ca si tine ii invidiez pe cei liberi de orice adictie,si ma gandesc deseori ca daca as fi ca ei as putea sa fac atat de multe,as avea atata energie.Insa cine stie,le-or avea si ei pe ale lor,poate ca nu sunt atat de fericiti pe cat cred eu ca sunt.Ieri am trecut pe langa o biserica si-mi venea sa stau in genunchi,sa plng,sa cer cu lacrimi,sa ma tangui.Cumva asta m-a determinat sa cred ca divinul are marele sau rol,ca sufletul tanjeste dupa acest tip de ajutor.
Va salut baieti si va doresc multa liniste si abstinenta senina!

Profile  

PostPosted: Fri Jul 30, 2010 7:21 am 
Veteran

salut BRAD 73 !

Nu dau sfaturi ci sugestii ,tot asa cum si eu am primit la randul meu sgestii de la cei carora le-am cerut ajutorul! De luat in considerare unele sugestii este la latitudinea ta si poti lua numai ce crezi ca ti-se potriveste tie in asa fel incit sa-ti fie bine!

...acel program de 24 de ore.Cred ca,daca e luat in serios,poate fi foarte util "

PROGRAMUL DE 24 DE ORE ESTE TOT ASA DE SERIOS CA SUGESTIA INSTRUCTORULUI DE PARASUTISM CARE II SPUNE ELEVULUI INAINTE SA SARA :"Nu uita ,ca daca vrei sa ajungi teafar pe pamant trebuie sa tragi de snurul parasutei"
LA DEPENDENTA MEA DE ALCOOL ABSTINENTA ESTE SINGURUL LEAC PE CARE IL FOLOSESC 24 DE ORE PE ZI SI 365\366 DE ZILE PE AN !

P.s Invidia nu a facut si nici nu face parte din" BAGAJUL CU DEFECTE DE CARACTER" in schimb am catigat mult intrand in programul AA IN AFARA DE ABSTINENTA SI VIATA LINISTITA . asta insemnand atenuarea altor defecte de caracter si scotand in evidenta pentru a imi folosi mie si altora calitati pe care le lasasem sa lancezeasca!Atunci cand cineva avea reusite eu incercam sa -mi dau seam cum as putea folosii exemplul acelei persoane in folos propriu si uite asa exe3mplul celor cu abstinenta senina din AA ma mobilizeaza (nu muncitoreste :lol: :lol: ) adaptand experienta lor pe care ne-o impartaseste. INSA FARA AI II IMITA CA NISTE MAIMUTE! :wink:

VA DORESC WEEK-END PLACUT! :D

Profile  

PostPosted: Sun Aug 01, 2010 7:55 am 
Veteran

Am stat zilele astea si m-am gandit la recaderile mele,si am realizat ca,de fapt,de multe ori am reinceput sa beau,pentru ca eram obisnuit cu acel statut,si ma speria aceasta noua stare.Cumva ,in sufletul meu,autocompatimirea,ratarea imi erau familiare,eram eu,eternul om care se recupereaza dupa o betie,si care-si spune ca ,,ok,asta e crucea mea de dus nu am ce face".Deja starea de ,,trezvie,sobrietate"inseamna si stare de responsabilitate,de planuri,de asumare,de decizii.Ori a deveni barbat nu e usor dupa ce atata amar de vreme ai fost un copil abandonat in mainile bauturii.Sper sa intelegeti ce vreau sa spun.Eram obisnuit sa traiesc de pe azi pe maine fara planuri de viitor,fara o relatie de lunga durata,fara responsabilitati.Cand esti treaz vezi altfel lucrurile,trebuie sa iei decizii,sa faci planuri,sa devii responsabil...si asta sperie.Si atunci hai o betie ca sa redevenim ce-am fost.E mai simplu!Voi ati trait asta?

Profile  

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 1:24 pm 
Veteran

Salut Brad73,
raspunsul este DA, am trecut prin asta.

Iti urez succes si vezi sa nu te striveasca prea tare responsabilitatile.
Micky

Profile  

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 5:49 pm 
Veteran

Buna seara,

Nu mai stiu cand am avut gandul asta.Sunt multi ani de atunci. Apropo de discursul mental.

Am avut gandul ca, numai dupa ce voi ajunge jos-jos de tot voi putea atinge culmile vietii mele. Habar nu aveam care ar fi fost acele culmi. Oricum ceva maret. Vorbind cinstit, nici acum nu mi-e clar care sunt telurile acelea nobile.

Un fel de renastere a pasarii Pheonix.

Vreau sa spun ca gandul asta l-am urmat in viata fara sa am habar de asta. M-am dus jos-jos. Am facut aproape de toate.Din fericire doar " aproape".
Am trait ceea ce am gandit la un moment dat al vietii mele.Probabil un gand adolescentin.

Discutam acum cateva ceasuri cu un baiat care a recazut dupa 3 luni.E un fel de magie cand isi deschid sufletele 2 alcoolici. Suflete ranite.

Alcoolismul e o boala speciala.Ofera multe oportunitati celui aflat pe calea recuperarii.
Imi place omul bun. Cui nu-i place? Dar intre un om bun " obisnuit" si un om bun-alcoolic recuperat parca inclin sa pierd timpul la vorba cu cel de al doilea.Are o poveste. Imi suna cunoscut.

o seara buna

Profile  

PostPosted: Mon Aug 02, 2010 7:59 pm 
Veteran

Salut pe toat lumea !

"Alcoolismul e o boala speciala.Ofera multe oportunitati celui aflat pe calea recuperarii.
Imi place omul bun. Cui nu-i place? Dar intre un om bun " obisnuit" si un om bun-alcoolic recuperat parca inclin sa pierd timpul la vorba cu cel de al doilea.Are o poveste. Imi suna cunoscut"
Foarte frumos ,chiar poetic s-a exprimat Ovidiu si ii mulumesc pentru frumosele cuvinte !Aceste ganduri frumoase iti vin numai daca ai o abstinenta senina si poti sa te gandesti cu detasare ,fara a fi insa un visator naiv.
Iti multumesc OVIDIU!
Asemenea lui Ovidiu va urez o seara buna !

Profile  

PostPosted: Wed Aug 04, 2010 11:00 am 
Veteran

Salutare la toata lumea!In primul rand va multumesc pentru postari,sunteti minunati ca tineti postarea asta deschisa,ca inca mai empatizati cu cei in nevoie,ca sunteti ,,oameni buni"(cum s-a exprimat atat de simplu si frumos Ovidiu).Si eu ,ca si Ovidiu,indraznesc sa afirm,ca mi-as petrece oricand timpul cu cineva care a avut probleme cu alcoolul,pentru ca acei oameni sunt aparte.Suferinta,ca un purgatoriu,le-a rafinat sufletele,i-a facut deschisi la suferintele celorlalti,i-a scos din limitele egoismului,i-a deschis.
Astazi prietena mea a luat carnetul de conducere si o simteam ca si-ar dori sa iesim la o terasa sa petrecem.Insa noi ne ferim de terase,ca sa nu fiu eu tentat sa beau.Ii este frica ei ca eu sa nu fiu ispitit,mai ales ca echilibrul pare acum atat de fragil.Insa eu m-as risca,pentru ca nu imi doresc o viata restrictiva pentru ea.Intrebarea mea este:voi cand iesiti cu lumea care bea si unde se bea,ce va spuneti in mintea voastra ca sa va abtineti?Aveti imaginea ultimei betii cand ati suferit foarte mult,spuneti o rugaciune,va ganditi la cei dragi care nu mai merita una ca asta?Ce tip de discurs mental abordati pentru a evita(Doamne fereste)o recadere?M-am gandit cumva sa-i dau banii ei,toti banii din buzunare,si daca ma pierd cu firea si comand alcool,ea sa se ridice si sa plece.Eu ramanand acolo oricum nu am cu ce plati deci sunt silit sa o urmez.Exagerez ca-mi fac atatea griji?
Sa dea Domnul sa inving in lupta asta pentru totdeauna,sa-mi descopar omul bun din mine,acel om matur si consistent,drept,vertical in lupta si sa nu mai am acest gen de probleme.
Va salut si va doresc pace,liniste,pasiune,iubire si abstinenta senina!

Profile  

PostPosted: Wed Aug 04, 2010 12:37 pm 
Veteran

Salut Brad,

Felicitari pentru premisul prieteni tale.
Recidiva e la tot pasul, in functie de abordarea ta.
Terasele pot fi ispititoare.
Tin minte ca aveam mai bine de doua luni de abstineta. Eram si in concediu. M-a ajutat un prieten sa instalez ceva pe PC. Apoi mi-a cerut sa ma revansez cu o bere in bar. Am mers cu prietena si mi-am comandat bere fara alcool. Am stat 30 de minute pe ganduri. Sa beau sa nu beau una cu alcool (din cea fara am sorbit doar cateva inghitituri). In cele din urma am cedat si am baut vreo 5 beri.
A doua zi mi-a parut rau ca am cedat, cu toate ca nu am facut prostii si mi-a cazut chiar bine dupa atata timp. Apoi mi-am spus. Pe vremea cand o tineam lant nu imi faceam atatea griji. Macar daca as tine-o in ritmul asta (o betie usoara la 2 luni). Dupa doua zile mi-am cumparat un sistem audio pentru PC. Alt motiv sa savurez o bere. Apoi au venit sarbatorile etc.
Tot asa am patit si la nunti. Incepeam cu suc si apoi treceam pe alcool.
Eu unul zic ca esti inca vulnerabil pentru terase.
Unui alcoolic ii este specifica dorinta de a-si amplifica trairile prin alcool.
Acum nu inseamna ca trebuie sa iti plafonezi afectele, dar trebuie sa mai ai rabdare. Sa mai ai multe discursuri mentale. Sa te cunosti.
Sa ne auzim de bine.

Profile  

PostPosted: Wed Aug 04, 2010 6:29 pm 
Veteran

"Bărbatul din oglindă"

"Când obţii ceea ce vrei în lupta pentru tine însuţi; Şi te simţi rege pentru o zi; Mergi la oglindă şi uită-te le imaginea ta. Şi vei vede ceea ce are să-ţi spună.
Şi pentru că nu soţia, familia sau prietenii Sunt cei care sunt judecătorii modului prin care tu treci prin viaţă; Persoana care te priveşte din oglindă este accea a cărei judecată şi verdict contează în viaţa ta.
S-ar putea ca unii să te considere direct; Şi să te considere o persoană minunată; Dar imaginea din oglindă te va numi o persoană de nimic dacă nu poţi să o priveşti direct în faţă.
Trebuie să mulţumeşti bărbatul care te priveşte din oglindă, nu contează restul; Pentru că el este cel care va fi cu tine până la sfârşit, orice s-ar întâmpla; Iar tu ai trecut peste cel mai dificil test dacă bărbatul care te priveşte din oglindă este prietenul tău.
Poţi să păcăleşti oamenii de-a lungul vieţii tale; Să primeşti bătăi pe umăr în semn de prietenie; Dar recompensele finale vor fi lacrimi şi dureri în suflet dacă ai înşelat bărbatul din oglindă"

Profile  

PostPosted: Wed Aug 04, 2010 6:40 pm 
Veteran

Nu exagerezi cand iti faci griji, ci exgerezi cand spui ca "si-ar dori sa iesim la o terasa sa petrecem". Se poate merge la cafenea, e ca o terasa. Se poate merge la o cofetarie; cand vei indeparta asocierea de petrecere cu cea "de a consuma alcool sau bere fara alcool" atunci...vei fi in siguranta sa mergi unde doresti.

"Insa eu m-as risca,pentru ca nu imi doresc o viata restrictiva pentru ea."
Gandesti in locul ei? De unde cunosti ce e restrictiv si ce nu? Ca sa nu ma arunc prea tare aici, dupa un an de abstinenta in care intr-adevar am evitat terase, nunti, botezuri,etc(cum de altfel este recomandat),acum nu am nici o problema cu sticle de vin in frigider desfacute,cutii de bere pe langa mine, etc. Suntem ca doi adversari care am incheiat o pace demult si nici prin cap nu-mi trece sa-l "atat" caci el va iesi invingator.

Da, iti faci multe ganduri, doar stai departe de alcool, ocupati mintea cu alte ganduri, si rezultatul va veni, sunt convins.
Esti in punctul in care ai baut, te-ai ars, n-ai baut, continui lupta.
toate bune,
micky

Profile  

PostPosted: Wed Aug 04, 2010 6:53 pm 
Veteran

...aveti grija in momentele de sarbatorire!

Aveţi mare grijă în momentele de sărbătorire sau în care vă simţiţi extraordinar de bine.
Când lucrurile merg grozav de bine, atât de bine, încât vă simţiţi de parcă n-aţi mai fi alcoolic - prudenţă maximă! În ase¬menea momente (chiar şi după câţiva ani de abstinenţă împlinită), gândul că ar prinde bine un păhărel poate părea foarte firesc iar amintirea mizeriei din zilele de băut se estompează pentru o vre¬me. Doar un păhărel începe să apară ca mai puţin fatal şi curând ne vom convinge că nu ar fi nici primejdios, nici dăunător.
78 VIAŢA FĂRĂ BĂUTURĂ
Mai mult ca sigur, un singur păhărel nu ar fi - pentru un băutor normal. Însă, experienţa noastră cu băutura ne-a tot arătat ce poate face unora ca noi, care nu putem bea ca băutorii normali, un presupus inofensiv păhărel - în realitate, unul fatal. Mai de-vreme sau mai târziu, acesta ne va convinge că un al doilea pă¬hărel n-are cum să ne facă rău. Şi, la urma urmei, de ce două, după primele?
Băutul de bucurie sau la sărbători, când avem un motiv legitim pentru veselie, în mijlocul rudelor sau prietenilor joviali, care pot bea fără nici un pericol, apare ca deosebit de tentant. Băutul celorlalţi ne apare ca o presiune socială asupra noastră, să facem şi noi la fel.
Acest fenomen se explică, probabil, prin mentalitatea ca un pahar de etanol (alcool etilic) nu poate lipsi de la petrecerile cu voie bună (precum nici de la cele de doliu). Conexiunea aceasta poate persista în mintea noastră mult timp după ce aflam că nu mai este nevoie să bem.
Acum ştim că există multe căi pentru pararea acestei presiuni sociale de a bea, precum căile descrise în capitolul 26. Pe scurt, să ne reamintim ca nici o situaţie nu ne aduce vindecarea din alcoo¬lism, boala care este activată în clipa în care începem să bem, in-diferent de ocazie sau de motiv.
În cazul unora dintre noi, impulsul de a bea un păhărel de voie bună, când ne simţim deosebit de bine, este şi mai perfid când nu avem nimic de sărbătorit şi când nu ne presează nimeni să bem. Acest impuls poate apărea din senin, în cele mai neaşteptate momente, fără să putem vreodată înţelege din ce cauză.
Acum ştim să nu intrăm în panică, atunci când apare gândul la un pahar de alcool. La urma urmelor, este un gând firesc în zilele noastre şi, de înţeles în cazul acelora dintre noi care deveniserăm maeştri în această artă, prin practică îndelungată.
VIAŢA FĂRĂ BĂUTURĂ 79
Dar gândul la un pahar nu este în mod necesar acelaşi lucru cu dorinţa de a bea unul. Şi apoi, nici gândul, nici dorinţa de a bea nu trebuie să ne arunce pradă deprimării sau fricii. Ambele pot fi privite, pur şi simplu, ca un semnal se alarmă, menit să ne rea-mintească pericolele alcoolismului activ. Pericolele acestea sunt permanente, chiar şi atunci când ne simţim atât de bine, încât ne întrebăm dacă este normal ca cineva să se simtă astfel."(viata fara bautura)

Eu, Tudor,dupa luni de abtinere credeam ca m-am vindecat si iar puneam mana pe soba crezind ca s-a racit insa de fiecare data ma frigem si mai tare ca inainte ! acum am renuntat .! ma simt excelent fara alcool !Nu ma credeti .!? Nu aveti decit sa injcercati sa stati abstinenti si sa faceti progamul AA SI DUPA UN TIMP VOR APAREA SI REZULTATELE ! Totul este sa fiti binevoitori si sa incepeti,asta doar daca va doriti recuperarea! !SUCCES!

Sint (DORU)Tudor ,alcoolic si va sint recunoscator pentru abstinenta mea!

Profile  

PostPosted: Thu Aug 05, 2010 6:07 am 
Veteran

Salutare!Pana la urma ratiunea a invins,si am renuntat sa mergem la terasa.I-am luat un buchet de flori si am stat cuminti la tv.Ea mi-a zis ca e mai fericita asa decat daca scapam caii pe miriste si stricam atata efort de abstinenta.
De cand nu mai beau(am acusica o luna)imi dau tot mai mult seama cat de diferit sunt de oamenii normali.Invat totul,de parca sunt un copil sau am stat intr-o puscarie departe de lumea dezlantuita.In primul rand igiena,capitol la care ramasesem in urma.Invat sa fac baie zilnic(inainte faceam rar ...nu-mi pasa daca put a transpiratie,oricum eram singur si cu mintea in ceata bahica),sa ma spal pe dinti de 3 ori dupa mese.Invat ca trebuie sa am haine curate ,sa-mi improspatez garderoba,sa fiu barbierit.Invat sa dau buna ziua la oameni,sa zambesc(inainte nu vedeam oamenii din jur,eram intr-o vesnica goana cu o punga de sticle goale,gata sa scot aerul din ele la chioscul din fata blocului),sa dorm toata noaptea in haine curate,sa schimb lenjeria de pat.Invat ca trebuie sa fac curat,sa fac patul dimineata,sa spal buda,sa spal aragazul,sa spal cada dupa baie.....
Atatea informatii acumulez intr-un ritm alert.Prietena mea e socata,dar are rabdare sa ma invete,metodic,tot ce trebuie sa stie de fapt un copil de scoala primara.E uimita ca eu nu rad niciodata,ca fata mea nu e mobila ci rigida,ca am mari lacune in relaxare,umor.Am noroc cu ea ca are un foarte dezvoltat simt al umorului,si rade de mine cand vede ce este nevoita sa ma invete.Imi spune deseori ca nu stie cata rabdare va mai avea,pentru ca dispozitia mea este una schimbatoare ca vremea in Romanica,dar isi da interesul.Si eu observ ca dispozitia mea este atat de schimbatoare,si asta ma intristeaza.Am fost obisnuit atata amar de vreme sa fiu etern deprimat(ce pacat,caci viata e atat de meteorica)incat acum mi-e greu sa fiu vesel,nu pot sterge cu buretele ani de zile de trairi negative....s-a creat o obisnuinta.Imi doresc atat de mult sa fiu echilibrat si matur.
Mi-a placut ideea de respect fata de forta alcoolului,de parteneriat rece.Intr-adevar,asa stau lucrurile.Sa atati un asemena partener inseamna sa pierzi razboiul(fatala greseala a lui Hitler in fata lui Stalin),asa ca ma voi ruga si astazi Domnului,sa vegheze asupra mea,ca inca 24 de ore sa nu-mi atat partenerul,sa nu-l provoc,sa nu-l subestimez.
Va multumesc mult ca inca postati,ca cititi ce scriu,ca interesul vostru e inca viu si dorinta voastra de ajutor energica!Abstinenta senina!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 72 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC