www.dependenta.ro

Dependenta Forum
It is currently Thu Sep 09, 2010 3:33 am

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: dependenta de jocuri de noroc
PostPosted: Mon Dec 14, 2009 1:30 pm 
Vizitator

Salut!E prima data cand intru aici si o fac din...disperare :( .Prietenul meu e dependent de jocuri de noroc...Avem o relatie de mei mult de un an si am ajuns la limita...E un tip super dulce si ok,insa cand incepe cu jocurile...Poate cineva sa ma ajute cu sfaturi sau o adresa a unui psiholog foarte bun?Pleaseeeeeeeee

Profile  

Post subject: Re: dependenta de jocuri de noroc
PostPosted: Mon Dec 14, 2009 4:25 pm 
Veteran

Buna ChristineAC,
fac un rezumat la ce va trebuie deocamdata. Pai trebuie sa vrea si el el sa se lase de jocuri-valabil pentru orice dependenta, altfel ce incerci tu sa faci e pierdere de vreme si nervi si multe altele.
Apoi intr-adevar gasit un psiholog, insa nu vad cine te-ar sfatui ceva concret din moment ce Romania e mare, sau mai bine zis daca stai in Botosani de ex, si iti recomanda cineva psiholog in Bucuresti, va ia 3 zile o excursie ca asta, de fiecare data.
toate bune,
micky

Profile  

PostPosted: Tue Mar 09, 2010 9:58 am 
Vizitator

Buna...

Si eu am aceeasi problema cu sotul meu ...este foarte greu atat pentru mine cat si pentru el ; constientizeaza ca are o astfel de problema si incearca sa o depaseasca cu toate ca este foarte greu..eu sunt alaturi de el..merge la psiholog si in acelasi timp as vrea sa merg cu el la un cabinet de rezonanta magnetica...am auzit ca ajuta....bineinteles trebuie si vointa din partea lui, intelegere si sprijin din partea familiei.
Situatia la noi este destul de grava deoarece datoriile sunt foarte mari (sute de milioane la banci din aceast motiv), in aceeasi perioada a ramas fara serviciu iar eu m-am mutat la parinti....stresul a fost atat de mare pentru el incat a inceput sa se gandeasca din ce in ce mai mult la sinucidere.Fiind un om inchis in el nu vb cu nimeni..se consuma in interior...prima sedinta cu un psiholog a decurs ok , aceste sedinte sunt obligatorii pentru astfel de dependente deoarece acesti oameni simt nevoia sa vb cu cineva care sa nu il critice si sa nu il judece in nici un fel, cineva care sa il inteleaga si sa-i ajute(acest cineva trebuie sa fie un strain in cele mai multe cazuri).sa ne ajute d-zeu sa trecem si peste asta...va doresc sanatate si noroc tuturor..putere de a trece peste astfel de probleme tuturor.o sa va tin la curent cum a decurs sedinta de la cabinetul de rezonanta magnetica.

Profile  

PostPosted: Tue Mar 09, 2010 1:32 pm 
Veteran

Buna Dana33,
da-mi voie sa adaug ceva care eu cred ca e important. Nu trebuie sa fie un strain neaparat, ci un "independent". De cele mai multe ori cei apropiati dependentului, sunt in majoritatea cazurilor co-dependenti si asta pentru ca in comportamentul lor protectiv si "indreptat" pt a face bine, de fapt protejeaza si dependenta celui/celei in cauza.

Aveti grija,nu cumva pt a merge la acel cabinet cu "rezonanta magnetica", domnul nostru in cauza se eschiveaza de fapt de o confruntare cu psihologul? Nu de alta dar nu prea cred in altfel de vindecari decat cele prin tine insuti cu ajutor de la Dumnezeu si cu ajutorul mesagerilor lui: psihologi,doctori,oameni care vor binele.

Numai bine

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC